friv

3 Aralık 2013 Salı

Pou Oyna


                İnternet erişiminin sınırlı sayıda insanın faydalanabildiği bir hizmet olmaktan çıkarak tüm sabit ve mobil cihazlar tarafından kullanılabilecek bir kolaylık haline gelmesi, bilgisayar programları ve yazılımlarında da yoğun gelişmelerin yaşanmasını sağlamıştır. Özellikle oyun sektörü bu anlamda farklı ve yeni alanlarda ilerleme kaydederek, daha geniş kullanıcı kitlesine daha kolay yollardan ulaşılmasına imkân vermiştir. Flash tabanında hazırlanan eğlence içerikli yazılımlar şüphesiz bu ilerlemenin en dikkat çeken ürünleri arasındadır.
                Profesyonel geliştiriciler tarafından hazırlanan ürünler halen milyonlarca kişinin ilgisini çekiyor olsa da, kısa zamanda hazırlanmasına rağmen kullanıcılarına bazen haftalar boyu eğlenceli vakit geçirebilen uygulamalar, her geçen gün gelişimlerini sürdürmektedirler.
                Yaklaşık yirmi sene öncesinde ülkemize girerek zamane çocuklarına ilk yaşam simülasyonunu tecrübe etme şansını sunan sanal bebekler, günümüzde Pou Oyna uygulaması ile karşımıza çıkıyor. Sahip olduğunuz canlının doğumdan başlayarak tüm gelişme sürecini kontrol ettiğiniz uygulama, günümüz çocukları kadar zamanında sanal bebeklere saatlerini harcamış yetişkinleri de kendine bağlamayı başarıyor. Eğlence, açlık, uykusuzluk ve daha birçok alandaki eksiklerini gidermeniz gereken Pou, dijital dünyada bakımını üstleneceğiniz çocuğunuz olmaya adam biçimde bekliyor.
                Pou Oyna uygulaması sıradan bir eğlence yazılımından öte kullanıcısına sorumluluk alma, ilgi gösterme ve fedakârlık etme gibi dürtüleri de kazandırabildiği için özellikle küçük yaştaki çocuklar tarafından kullanılması tavsiye ediliyor. Okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklar tarafından kullanıldığında Pou Oyna’nın ciddi anlamda yararlı etkileri bulunduğu belirtilerek, basit bir uygulama olarak sınıflandırılmaması tavsiye ediliyor.
                Flash oyunların çocuklar ile genç yaşta tanıştırılması, günümüzde vazgeçilmez hale gelen bilişim tecrübesinin de en erken zamanda kazandırılmasını sağlayan önemli etkenler arasında gösteriliyor. Bilinçli oyun alışkanlığının kazandırılması, ergenlik ve yetişkinliğe giriş dönemindeki bireyin analitik düşünme, plan kurma, yardımlaşma ve daha birçok özelliğinin gelişmesinde fayda sağlıyor. Bilgisayar kullanma alışkanlığını makul düzeylerde tutarak, eğlence ve bilgiye ulaşma kıstaslarını iyi analiz eden bireylerin, hayat boyu bu tecrübelerinin faydalarını görecekleri belirtilmekte olduğundan, durumun göz ardı edilmemesi gerekiyor. Aile bireyleri ve çocukların beraber kullandıkları bilgisayar uygulamalarının sosyal hayata ve aile için iletişime faydası da yadsınamayacak gerçekler arasında.

                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder