friv

29 Ekim 2013 Salı

En güzel Friv Oyunları

Kız çocukları ile erkek çocuklarının oynadıkları oyunlar arasında da uçurum gibi fark vardır. Kızlar genellikle daha sade ve renkli oyunları oynamayı tercih ederken, erkekler daha çok vurmalı ve kırmalı oyunları tercih ediyorlar. Örneğin kızların barbie giydirme gibi oyunlara aşırı derecede meraklılar. Özellikle de küçük yaşlarda eğer bilgisayarın başına geçiyor iseler mutlaka ama mutlaka barbie giydirme oyunu tarzındaki oyunlara bakıyor ve bu oyunlarla saatlerini geçiriyorlar.

 Çünkü bu oyunları fazla renkli olması ve çocuklara kendi istediklerini seçebiliyor olmaları gibi seçeneklerin sunulması onlara özgürlük ve mutluluk hissini veriyor. Kızların oyunlara bu şekilde yaklaşıyor olmaları da oyun yapımcıları harekete geçiriyor ve bu yönde oyunların yapılmasına neden oluyor. Tüm bunlarla beraber erkeklerin oynadıkları oyunlar ise genellikle şiddet içeren oyunlar olmaktadır. Tabii ki bu şiddet çocuklara zarar verecek boyutlarda olmamaktadır. Fakat insanları öldürmek ve kavga etmek gibi şiddetler oyunlarda genelde bulunmaktadır. Şimdi baktığımız zaman gta 4 oyna yazarak bu oyunu oynamak isteyen bir çocuk genellikle şiddet yanlısı bir çocuktur. Sürekli vurmak, kırmak ve şiddet uygulamak istiyor olma ihtimali çok ama çok yüksektir. Oyun yapımcıları da yine bu durumu çok iyi bildikleri için oyunların yapım tarzlarını ve içeriklerini bu yönde değiştiriyor ve buna göre uyarlıyorlar.

 Bugün gta 4 oyna yazarak oyunu oynamak isteyen bir çocuğun bu oyuna erişmesi hiçte zor değildir. Kolay bir şekilde bu oyunu bulabilir ve oyunu hemen oynamaya başlayabilir. Kısacası oyunu bulmasını engellemek gibi bir şey söz konusu değildir. Bunun bir problem olup olmadığını soracak olursak, kesinlikle problem değildir. Çünkü çocuklarımız yaşları ilerledikçe oyun ile gerçek hayat arasındaki farkı çok rahat bir şekilde ayırt edebiliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder