friv

19 Ekim 2013 Cumartesi

Friv Oyunu Friv 5



Boş vakitleri değerlendirmek söz konusu olduğu zaman, birçok bilgisayar kullanıcısı internet üzerinden online oynanabilecek çeşitli oyunları tercih ediyor. İnternet ortamında bu tür oyunları bulmak artık oldukça kolay. Sadece çevrimiçi olarak oynanabilecek oyunların yer aldığı siteler bile bulunmakta. Bu tür oyunları iki kategoriye ayırabiliriz. Uzun soluklu online oyunlar ve anlık oynanabilecek flash oyunlar. Uzun soluklu oyunlar genelde hesap açılarak oynanan ve birçok oyun sever tarafından tercih edilen yazılımlardır. Kısa süreli oyunlar ise, genelde vakit öldürmek için tercih edilebilirler. Bu tür kısa süreli flash oyunlarda ortaya yeni çıkan bir trend olan friv 5 oyunlardan söz edebiliriz.



            Genel özellikleri flash yazılımlara benzeyen basit ve karmaşık olmayan hamlelerle oynanan bu oyunlar, birçok internet kullanıcısı tarafından oynanmakta. Geceleri uykusuz kalan, iş yerlerinde boş vakitleri olan, ders çalışmaya ara vermiş olan insanlar, internete girip bu oyunları açarak vakit geçirebilirler. Zihni yormayan, karmaşık ve uzun düşünme süreleri gerektirmeyen friv oyunlar, kullanıcıların kafaları yorulmadan oynayabilecekleri kolay oyunlar'dır. Çeşitli senaryolar ve oyun karakterleri ile sayıları yüzleri geçen oyunlar oldukça yaratıcı şekilde hazırlanmış olabiliyor. Avcılık oyunlarından, bulmacalara, bilardo, masa tenisi gibi spor oyunlarından televizyonda yayınlanan yarışma programlarının oyunlarına kadar geniş bir yelpazede oyun bulmak mümkün.

            Kısa ve insanı sıkmıyor olması ise oyuncular için bir avantaj. Oyunların çoğu, kısa süreli tekrar eden hamleler üzerine kurulmuş olsa da, kısa oldukları için siz sıkıldığınızda oyun çoktan bitmiş oluyor. Boş vakitlerinizi değerlendirmek için bu oyunlar oldukça güzel bir seçenek. İyi eğlenceler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder