friv

17 Kasım 2013 Pazar

En Güzel Friv Oyunları

Bilgisayar oyunları, aktif olarak kullanılmaya başlandıkları otuz senelik geçmişinde oldukça yoğun bir değişime uğramıştırlar. Önceleri televizyon konsolları veya atari salonlarında karşımıza çıkan bu ürünler, zamanla disket ve CD’ler yardımı ile ev bilgisayarlarına girmiş ve günümüzdeki donanım sektörünü şekillendiren noktaya kadar ulaşmayı başarmıştırlar. İnsan hayatının geneline bakıldığında bu kadar kısa bir sürede bu denli gelişim sağlanması sayesinde, insanlar neredeyse gerçek görüntüden ve sesten bile kaliteli içeriklere sahip ürünleri tecrübe etme şansını oldukça kolay biçimde elde etmeleri mümkün olmuştur. Oyunlardaki bu büyük gelişim her ne kadar oyun severleri mutlu etse de, henüz kısa bir zaman önceye kadar konsol ve atari oyunlarını kullanan kişilerin geriye dönük özlemleri de artmıştır. An itibarı ile üretilen oyunların pek çoğunun görsel birer şaheser olmasına karşın hikâye ve sürükleyicilik bakımından bekleneni verememesi, insanları az ama öz oyunların olduğu zamana karşı hasret duymaya itmektedir. Bu sebeple, günümüzde neredeyse tüm bilgisayar kullanıcıları tarafından düzenli olarak kullanılan flash oyunlarda da çalışmalar bu tema üzerinden devan etmektedir. Amatör ve profesyonel geliştiriciler, meydana getirdikleri oyunlarda klasik Amiga ve Commodore 64’ün beğenilen isimlerini taklit etmektedirler. Bu durum şüphesiz genel oyuncu kitlesinin dikkatini çekmekte ve yoğun ilgi görmektedir. Bahsedilen oyunlar piyasaya sürüldüğünde henüz 7 ilâ 10 yaşları arasında olan insanlar, günümüzde birer yetişkin olmalarına karşın çocuksu bir sevinçle bu oyunları kullanmaktadırlar. Oyun tutkunlarının bu başarılı uygulamalara ulaşabilmesi için yayınlarını sürdüren Friv 3 tarzı adresler, yoğun beğeni ve ziyaret sayısına maruz kalmaktadırlar.



                Flash oyun sektöründe yayın yapan binlerce site arasından sıyrılarak dikkatleri üzerinde toplayan Friv oyun, kaliteli ara yüzü ve güncel içeriği ile ilgi çekmektedir. Siteye girildiğinde, ziyaretçileri oldukça renkli menüler ve kullanımı kolaylaştırıcı alt başlıklar karşılamaktadır. Arzu eden ziyaretçiler ana bölümde bulunan yeni oyun seçeneklerini tecrübe ederken, dileyenler de kategoriler arasından dilediklerini seçerek eğlenceye hızlı bir başlangıç yapabilmektedirler. Aksiyon, araba, futbol, zekâ ve strateji gibi pek çok kategoride yayınlanmakta olan binlerce oyunu vakit kaybetmeden oynayabilen kişiler, Friv 3’den oldukça memnun biçimde ayrılmakta ve en kısa zamanda tekrar ziyaret sağlamaktadırlar.
                Sitenin popüler ismi sebebi ile kaliteli flash uygulamaları Friv oyunları olarak da adlandırılmaktadır. Daima güncel ve başarılı ürünleri yayınlaması ve bunların genel kullanıcı kitlesinin dikkatini çekmesi ile birlikte En güzel friv oyunları, gerek ülkemizde gerekse dünyanın diğer noktalarında oyun severlerin beğenisini toplamış durumdadırlar.
                İçine girdiği yoğun ilerleme sürecinden sonra daha basit ve sakin bir dönem yaşayan bilgisayar oyunlarının gelecekte ne denli gerçekçi olacağı tahmin edilememekle birlikte, friv oyunlarının daha uzun yıllar aynı seyirde ilerleyişini sürdürerek, insanların bilgisayarlarından basit ve hızlı eğlence elde etmesini mümkün kılacakları düşünülmektedir. Sabit bilgisayarlarından olduğu kadar cep telefonu ve tablet gibi mobil cihazlardan da oyun oynama keyfini yaşayan kişiler, evlerinde ve sosyal yaşamları içerisinde kısa boş vakitlerini bu şekilde nitelikli hale getirmektedirler.
                Friv oyunları kategorisinde incelenebilecek kaliteli uygulamaların yetişkinlere olduğu kadar küçük oyunculara da tavsiye edilmesi gerekmektedir. Üç ilâ yedi yaş arası çocukların kullanabileceği pek çok başarılı uygulama site içerisinde yayında olup, alfabe, renk, hayvanlar ve daha birçok konuda okul öncesi bilgi alınmasına yardımcı olmaktadırlar. Ailelerin çocuklarına bilgisayar sevgisi aşılama sürecinde bu tarz eğitim ağırlıklı uygulamaları kullanmaya teşvik ederek, bir yandan da bilinçli bilgisayar kullanma tecrübesi kazanmalarına yardımcı olmaları tavsiye edilen detay bilgiler arasındadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder