friv

19 Kasım 2013 Salı

Friv Oyunlar ve Friv 10

Oyun oynamak çocuklar için vazgeçilmez bir şeydir. Tüm çocuklar birbirinden eğlenceli oyunları oynamak için adeta birbirleri ile yarışmaktadır. Eskiden sokakta oynanan ve çocukların kendilerini sosyal hissetmelerine yardımcı olan oyunlar, şu anda internet ortamında oynanmaktadır. İnternet bağlantısı artık hemen hemen herkesin evinde bulunmaktadır. Dolayısıyla tam da bu nedenle pek çok kişi internetten çeşitli oyunlar oynamakta ve bu şekilde beynini boşaltmaktadır. Sadece çocuklar değil aynı zamanda yetişkinler de pek çok farklı oyun arasından istedikleri oyunları seçmekte ve oynamaktadır. Bu noktada önemli olan oyunun hem yaşa hem cinsiyete hem de kişisel ilgi alanlarına uygun olan oyunlar olmalarıdır.



Friv oyunlar internetten yayınlanan her biri birbirinden farklı olan oyunlardır. Bu oyunların bu kadar beğenilmesinin nedeni söz konusu oyunların hem internetten çok rahat bir şekilde indirilebilmesi hem de oynanmasının son derece basit olmasıdır. Tüm oyunların hepsinde kontrolü fare ile sağlamanız söz konusu olacaktır. Friv oyunlar arasında bulunan pek çok oyun bulunmaktadır. Bu oyunlar arasında bulunan Friv 10 çok beğenilmekte ve çocukların pek çoğu tarafından sık sık oynanmaktadır.
Friv 10 adlı oyunda İspanya’da her yıl dar sokaklara salınan ve insanların peşinden koşan boğaların arasında kendinizi bulacaksınız. Bir arena içinde oyuna başlayacaksınız. Bu oyunda 3’ten geriye doğru saymaya başlanacak ve bir boğa arkanızdan koşmaya başlayacak. Yapmanız gereken şey yön tuşlarını kullanarak önünüzde bulunan engelleri aşmak olacak. Engellerin üzerinden atlamalı ve kesinlikle boğaya yakalanmamalısınız. Boğaya yakalanmanız halinde oyunun sonlandığını göreceksiniz. Dolayısıyla bunun olmasına izin vermemeniz gerekmektedir. Friv 10 oyunu yüklendikten sonra yapmanız gereken sağ yön tuşunun üzerine tıklamak ve ardından oyunu oynamaya başlamak olacaktır.

Friv oyunların her birinin farklı özelikleri bulunmaktadır. Yemek pişirme oyunları, giydirme oyunları, makyaj oyunları, aşk oyunları, öpüşme oyunları, macera oyunları, yarış oyunları, savaş oyunları gibi pek çok farklı oyun arasından seçim yaparken hem kendi niteliklerinizin göz önünde bulundurulması hem de oyunu niteliklerinin sizin niteliklerinizle örtüşmesi gerekmektedir. Genellikle hem kız hem de erkeklerin severek oynadıkları oyunlar arasında zeka ve beceri oyunları bulunmaktadır. Söz konusu oyunlar hızlı bir şekilde öğrenilen ve aynı zamanda çocuğun bilişsel zekasını geliştiren oyunlardır.
Friv oyunlar arasından seçim yaparken kız oyunları ve erkek oyunları gibi farklı kategoriler arasında değerlendirmede bulunmak gerekmektedir. Sadece çocukların değil aynı zamanda yetişkinlerin de bu oyunlar arasından seçim yaptıkları ve bu oyunları oynadıkları görülmektedir. İşten arta kalan zamanlarda ya da boş olan zamanlarda yapılması gereken şey boş vakti eğlenceli bir şekilde değerlendirmek ve friv oyunlar arasından seçim yapmak olacaktır. Oyunların her birinin kendi içindeki kuralları öğrenmek ve o kurallara göre oyunu oynamak oyunda başarıyı getirecektir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder