friv

8 Kasım 2013 Cuma

Friv Oyunları ile Yerli ve Yabancı Flash Uygulamaların Keyfine Varın

Flash oyun sektörü her ne kadar son on yıldır gelişme ve yayılma sürecini yavaş ama etkili bir şekilde sürdürüyorduysa da, internet bağlantılarının bilgisayar ve mobil cihazlarda yoğun bir ilerleme gerçekleştirdiği son üç yıllık süreçte tam anlamı ile tavan noktasına ulaşmıştır. Hali hazırdaki üst düzey donanım gereksinimleri olan ve onlarca gigabayt indirme ve yüklemeden sonra kullanılabilen oyunlar yerine, tarayıcılardan saniyeler içerisinde erişilebilen oyunları seçen kişiler, kısa boş vakitlerini nitelikli biçimde doldurma şansına sahip olmuş durumdadırlar. Bu bağlamda oyun severlerin olduğu kadar yazılım geliştiricilerinin de flash oyun sektörüne ilgi göstermesi, bu alanda yapılan çalışmaların hız kazanmasını, doğal olarak da oyunların artmasını sağlamıştır. Günümüzde pek çok başarılı internet sitesi bünyesinde yayınladığı yüzlerce oyun sayesinde ziyaretçilerine kısa sürede keyifli vakit geçirme olanağı sağlamaktadırlar.
                Friv sitesi bu alanda hizmet veren en popüler adreslerden birisidir. Benzerlerinden tamamen farklı tasarımı sayesinde dünyadaki en popüler iki yüz elli oyunun tek bir sayfada toplanmasını sağlayan adres, kullanıcılarının herhangi bir menü, kategori ve benzeri ayrıntı ile uğraşmadan kalitesi binlerce oyuncu tarafından tescillenmiş oyunlara direkt erişim hakkı sunmaktadır. Sitenin sektörde elde ettiği başarı sonucunda bu tarz uygulamalara kısaca friv oyunları denilmeye başlanmış ve bu durum halen aynı şekilde devam etmektedir.
                Friv oyunları denildiğinde akla ilk gelen olgu şüphesiz kalitedir. Üretim süreci oldukça basit olduğundan en amatör kişiler bile flash tabanında uygulamaları geliştirebilmekte fakat her zaman başarılı sonuçlar ile karşılaşılamamaktadır. Bu durum neticesinde friv oyunlarını tercih eden kişiler, amatör geliştiricilerin elinden çıkmış olsa bile başarılı ve keyifli uygulamalara ulaşmanın rahatlık ve memnuniyetini yaşayacaktırlar. Friv oyunları yalnızca sıradan flash uygulamaları olmaktan ziyade, tıklanma sayıları ve yapılan yorumlar göz önünde bulundurularak dünyanın en popüler oyunlarının seçildiği bir grup halinde bulunmaktadırlar.



                Sitede genellikle yabancı uygulamalar ağırlıkta olup Türk geliştiricilerin ürünlerine rastlanmasa da, pek çok oyuncunun gözüne çarparak mutlu olmasını sağlayan dolmuş driver oyunu, ünlü sitede belirgin bir süre popülerliğini korumuştur. Adından da anlaşılacağı gibi dolmuşun kontrol edildiği bir yarış oyunu olarak üretilen bu yapım, İstanbul’un dar sokak ve ana caddelerinde geçirilen heyecanlı bir kovalamacayı tema almaktadır. Her ne kadar kulağa basit bir çocuk oyunu gibi geliyor olsa da, Dolmuş Driver yediden yetmişe herkesin keyifli vakit geçirebileceği, oldukça canlı ve adrenalin dolu bir yapım olarak göze çarpıyor. Oyun içerisinde bulunan engel ve trafikteki diğer araçlardan kurtulurken aynı zamanda çevredeki puanların toplanılarak en üst düzeye ulaşılabilmesinin mümkün olduğu Dolmuş Driver, kendisini defalarca oynatarak kalitesini de ispatlıyor.
                Friv oyunlarından önce mobil cihazlarda kullanılan işletim sistemlerinde görülen bu uygulama, bu sayede hali hazırdaki milyonlarca oyuncusunun artık tarayıcıları üzerinden de oynayabilmelerini mümkün kılmıştır. Bu sayede oyunu hem daha fazla kişi tecrübe ederken, aynı zamanda farklı ortamlardan kullanmanın rahatlığı da bariz biçimde hissedilmektedir.

                Gelişen donanım ve yazılımlardan bağımsız olarak basit ve eğlenceli halini koruyan flash oyunlar, bilgisayarlar ve buna bağlı olarak internet bağlantılarının giderek daha yaygın biçime gelmesi ile birlikte yaşantılarını rahatlıkla sürdüreceklerdir. Teknolojinin insanları her türlü hizmete anında ulaşabilmeye alıştırması neticesinde oyun imkânlarına da anında sahip olmak isteyen kişilerin büyük bir memnuniyet ile flash oyunları tecrübe etmekte olması, bu hizmetin avantajlarından kısa zamanda vazgeçmeye veya bu durumu değiştirmek için herhangi bir çaba sarf etmeye yanaşmaya niyetlerinin olmadığına işarettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder