friv

29 Kasım 2013 Cuma

Oyunlar1 ve Anahtar Topla

Dünyanın var olmasından bu yana, insanoğlu sürekli bir üretim çabası içerisinde. Bu çabaların sonuçsuz kaldığını söylemek de elbette ki imkansız. Nitekim dünya gün geçtikçe değişiyor ve gelişiyor. Dünyanın bu denli gelişmesinde elbette ki eğitim payı büyük. Hatta birincil planda. Eğitim alan insanoğlunun, üretkenliği de doğru orantıda artıyor. Eğitim şartları gün geçtikçe gelişiyor buna paralel olarak da teknoloji, varlığını üzerimizde daha yoğun hissettiriyor. Teknolojinin faydalarını yok saymak imkansız. Teknoloji sayesinde, hayat gittikçe kolaylaşıyor. Böylelikle insanlar eğitim konusunda da kendilerini daha fazla geliştirme fırsatı buluyor. İnsan beyni her daim gelişmeye açık. Gün geçmesin ki yeni bir icatla karşılaşmayalım, yeni bir buluşla tanışmayalım. Durum böyleyken, internetin faydalarından bahsetmeden bu konuyu atlamak olmaz. İnternetin hayatımıza dahil olduğu günden bugüne (yaklaşık son 10 yıldır) mucizevi bir değişimin söz konusu olduğunu söylemekte yarar var.

               İnternet, insan hayatını olumsuz yönde de zaman zaman etkilemekte. Ancak önemli olan olumlu yönlerini keşfederek, bu yönde çalışmalar yapmak olacaktır. Çocukların, geleceğin timsali olduklarını söyleyebiliriz. Çocukların gelişimi, iyi eğitilmesi demek, geleceğin parlak ellere bırakılması demektir. Bu denli önem verilmesi gereken küçük beyinlerin, internetten uzak bir dünya yaşamasına da asla olanak sağlanmamalıdır. İnternet ile çocuk iç içe olmalı ve dünyanın içerisinde yaşanan değişiklikleri ve yenilikleri takip edebilsin. Aksi takdirde, küçük beyin, az gelişim, sönük bir toplum demektir.
                Okullarda verilen eğitimlerin varlığı yok sayılamaz. Ancak yetersiz olduğu aşikar. Peki ya bu yetersizliği ortadan kaldırmak veya eksikleri gidermek adına neler yapılabilir? Bu sorunun cevabı aslında oldukça basit bir düzenekte saklı. Bu basit düzenek, oyunlar1 diyebiliriz. Friv Oyunlar1, içerisinde onlarca oyun barındıran ve bu oyunların her birini çocuk gelişimini de hesaba katarak planlayan bir sitedir. Oyunlar1 sitesinde bulunan pek çok oyun arasından, her yaş grubunun ilgisini çekecek olan bir oyun da bulunmaktadır. Bu oyun anahtar topla oyunudur. 90’ların gençliği ve çocukları, aterinin ne denli keyif verici bir oyun türü olduğunu bilirler. Bu keyfin benzerini bulmak pek de kolay olmasa da, anahtar topla oyununda, çocuklarına da bu keyfi yaşatma şansını yakalayabilirler aslında. Anahtar topla oyununda 29 ayrı bölüm bulunur. Her bölüm, bir önceki bölümün geçilmesine bağlı şekilde düzenlenmiş. Bir bölüm geçilmeden 2. Bölüme geçmek de imkansız. Bu da strateji geliştirerek, beyin gelişimine katkı sağlanmasına olanak tanımakta. Küçük top şeklindeki kahraman, anahtar toplamaya çalışmakta. Bu esnada da aynı zamanda ekstra puan kazanmak adına çabalamaktadır. Oyunlar1’in en keyifli oyunlarından birisi olan bu oyun, çocukların dikkatlerini toplayarak, motor becerilerinin gelişmesine de olanak tanır. Yön tuşlarının kullanıldığı anahtar topla oyununda, yön tuşlarına yeterli derecede basılması durumunda geçilmekte. Aksi durumda tuzaklara düşerek oyunun sonlanmasına neden olmaktadır. Renkli küçük dikenli top, anahtar topla oyununun sevimli kahramanı, çocukların da epeyce keyif alarak becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak niteliklere sahip bir şekilde yapılandırılmıştır.

                Oyunlar1, pek çok oyun çeşidini içeriğinde barındırmakla birlikte, her oyunu da zevklere göre seçilebilmesi için ayrı kategorilerde toplamıştır. Erkek çocukları yarış, savaş, strateji gibi oyunları direkt olarak siteye girdiğince seçebilirken, kız çocukları da, giydirme, balon patlatma, yarış, zeka oyunları gibi oyunları, kategorilerine göre seçerek oynayabilmekteler. Kullanımı da oldukça basit olan bu site, ebeveynlerin de keyifle zaman geçirebileceği, çocuklarıyla zamanlarını paylaşabileceği, çocuklarını da gönül rahatlığı ile buradaki oyunlara yönlendirebileceği bir sitedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder