friv

25 Kasım 2013 Pazartesi

Friv Oyunu Kafa Topu

Friv oyunlar pek çok çocuğun oynamaktan hoşlandığı oyunlar arasında bulunmaktadır. Oyun oynamak çocuğun doğasında vardır. Çocukların hem zihinsel hem bedensel gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için yapılması gereken şey çocukları oyun oynamaya yönlendirmektir. Eskiden sokakta oynanan oyunlar günümüzde bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ile birlikte internet ortamında da gelişmeye başlamıştır. Bunun nedeni pek çok çocuğun hayatına bilgisayarın kısa sürede girmesidir. Üstelik arkadaş edinmek için sokağa çıkmaya gerek kalmayacaktır. Kısa sürede internetten arkadaş edinmek mümkündür. Bunun yanında çoklu ortamlarda friv oyunlar oynamak da son derece kolaydır.
Genellikle erkek çocukları daha çok futbol oyunu oynamaktan hoşlanmaktadır. Bunun nedeni erkek çocukların kısa sürede kaba motor becerilerinin gelişmesi ve bu enerjilerini kısa sürede dışarı atma ihtiyacıdır. Bu da genellikle futbol sayesinde sağlanmaktadır. Halı saha maçlarına katılan pek çok erkek çocuğu bu ortamlarda deşarj olmaktadır. Ancak internet oyunlarından hoşlanan çocuklar daha çok zihinsel aktivitelerini arttırmak için futbol oyunları arasında yer alan friv oyunları denemektedir.
İnternette bulunan futbol oyunları arasında en popüler olan oyunlardan biri Kafa Topu oyunudur. Söz konusu oyun pek çok çocuk tarafından beğenilerek oynanmaktadır. İki kafanın birbirine fırlattığı toplarla maç yapması ile oynanan oyun futbol oyunları arasında en keyifli olan oyunlardan biridir. Bu oyunu oynarken dikkat etmeniz gereken şey hem zamanında atış yapmak hem de doğru atışı gerçekleştirmek olacaktır. Söz konusu oyun 2 kişi ile oynanabilmektedir. Oyunu çoklu oynayabileceğiniz gibi bilgisayarla da yarışmanız mümkündür.



Kafa Topu oyununa bu adın verilmesinin nedeni kafalarla oynanmasıdır. Kafaların büyük olması daha fazla avantajlı olacaktır. Söz konusu oyunda ayaklar da kullanılmaktadır. Ancak ayakların kullanılması daha çok oyunun kontrolünü sağlamak içindir. Bu oyunda kafalardan başka hiçbir şey gözükmemektedir. Kafaları ile oynayan oyuncuların en iyi atışları korner pozisyonunda atmaları söz konusudur. Bunun yanında bu oyunlarda iyi oynayan kişilerin ligin sonuna şampiyon olarak çıkmaları mümkün hale gelecektir.
Friv oyunlar oynanması son derece basit oyunlardır. İlk aşamada bu oyunu öğrenmek çok zor olabilir. Ama zaman içinde oynamak son derece kolay olacaktır. Hem zihinsel hem de bilişsel olarak kendini geliştirmek isteyen pek çok kişi söz konusu oyunları oynamayı tercih etmektedir.
Kafa Topu genellikle erkek çocukları tarafından oynanmaktadır. Ancak futbol oyunlarından hoşlanan pek çok kız çocuğu da söz konusu oyunları oynamak konusunda son derece isteklidir. Sadece çocuklar değil aynı zamanda yetişkinler de futbol oyunlarını keyifle oynamaktadır. Hem stresli zamanlarını geçirmek isteyen hem de boş vakitlerini değerlendirmek isteyen pek çok kişi friv oyunları oynamayı tercih etmektedir.
Oyunlar çocukların gelişimi için oldukça önemlidir. Bunun nedeni çocukların hayatı tanımaları konusunda oyunların son derece etkili olmasıdır. Hayatın farklı yönlerini sanal bir şekilde sunan friv oyunlar sayesinde çocuklar yemek pişirmekten, resim yapmaya, makyaj yapmaktan ameliyata kadar hemen hemen her konuda bilgi sahibi olacaktır. Genellikle erkek çocuklar savaş oyunları, macera oyunları, yarış oyunları gibi oyunları oynarken kız çocukları ise aşk oyunları, öpüşme oyunları, yemek pişirme oyunları, giydirme oyunları gibi oyunları oynamaktan hoşlanmaktadır.
Friv oyunların yüklenmesi son derece kolaydır. Tüm bilgisayarlardan söz konusu oyunları indirmek kısa zaman almaktadır. Böylelikle pek çok çocuk boş vakitlerini değerlendirmek için söz konusu oyunları oynamaktadır. Pek çok oyun internet siteleri aracılığı ile çocuklara ulaşmaktadır. Bu oyunları oynayarak hem zihinsel becerilerinizi geliştirecek hem de çok eğleneceksiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder