friv

6 Kasım 2013 Çarşamba

Pepee Boyama

Bilgisayarların yakın geçmişe nazaran her yaştan insan tarafından kullanılabilir hale gelmesi ile birlikte, uygulama ve oyun sektöründe de yoğun gelişmeler yaşanmaya başlanmıştır. Yalnızca birkaç sene öncesine kadar genel bazda bakıldığında 15 yaş ve üzeri kullanıcı kitlesine hitap eden yazılımlar artık herhangi bir yaş sınırı veya öngörüsü olmadan hazırlanmakta, böylece okul öncesi yaşlardan başlayarak kişilerin teknoloji ile tanışabilmesi mümkün olmaktadır. Yazılım üreticileri bu sayede hem ürünlerinin çok daha fazla kişiye hitap edebilmesine olanak sağlamakta, hem de bu sayede popülerlik düzeylerini arttırmaktadırlar.



                Eğlence klasmanında bakıldığında son yılların en büyük atağı şüphesiz flash uygulamalar tarafından gerçekleşmiştir. İnsanlara arzu ettikleri eğlence türünü yalnızca birkaç saniye içinde deneyimleme şansı sunan bu ufak yazılımlar sayesinde dakikalar hatta saatler süren yükleme zamanları ortadan kalkarak, kişilerin kısa boş vakitlerini nitelikli biçimde doldurmaları sağlanmaktadır.
                Konu flash oyunlar olduğunda her uygulama belirli bir tema üzerinde hazırlanarak hitap ettiği kitle ana hatlar ile olmasa da üstünkörü belirlenmektedir. Okul öncesi ve ilkokul yaşlarında hemen her çocuğun tecrübe ettiği boyama kitapları, flash uygulamalar sayesinde dijital platformdaki yerini almış durumdadır. Boyama uygulamaları sayesinde çocuğun fareyi daha etkin ve detaylı kullanma becerisi gelişirken aynı zamanda renk uyumu konusunda da gelişimi sağlanmaktadır. Bu şekilde düşünüldüğünde bilgisayarlarda kullanılan ufak yazılımlar yalnızca eğlence amaçlı değil, aynı zamanda öğretici de olmaktadır. Pepee Boyama uygulaması günümüzde en fazla tercih edilen çocuk gelişimine yaralı yazılımlar arasındadır.

                Tamamı ile bir Türk yapımı olan Pepee, televizyonlarda yüz binlerce çocuk tarafından beğenilen bir çizgi karakterdir. Bundan yola çıkan üreticiler Pepee Boyama ile dikkat çekmeye çalışmakta ve uygulamanın insanlar arasında yayılmasını hızlandırmaktadır. Grafik kapsamında oldukça basit öğelerden oluştuğundan dolayı her türlü eski veya yeni sistemde çalıştırılabilen Pepee Boyama, bilgisayar ile ilk tanışmasını gerçekleştiren ufak bireylerin zevkle kullanabileceği bir uygulamadır.

                Bilinçli ebeveynlerin, çocuklarına bu tarz oyunları kullanma bilincini aşılayarak, günümüzde yadsınamayacak düzeyde zorunlu hale gelen bilgisayar ve dijital dünya bilgisini genç yaştan aşılamaları gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder