friv

22 Kasım 2013 Cuma

Friv 7

Flash oyun dünyasının yükselişine son hız devam ettiği günümüzde, oyun severlerin geliştiricilere karşı olan taleplerinde de yoğun bir artış yaşanmıştır. Bilgisayar oyunlarının gelişim sürecine bakıldığında, kişilerin uzun yıllar boyu gelişmiş grafik ve ses olanaklarına sahip ürünleri talep etmesinin ardından belirli bir doygunluğa ulaştıktan sonra günümüzde de nostalji furyasının yaşandığı söylenebilmektedir. İnsanlar saniyeler içerisinde elde edebildikleri flash oyunlarında belki gençlik belki de çocukluk zamanlarında oynadıkları basit isimlerin günümüz bilgisayarlarında oynanabilir versiyonlarını talep etmektedirler. Geliştiriciler artan talep doğrultusunda telif hakkı sorunu yaşanmayan veya farklı yollar ile egale edilebilecek pek çok oyunun flash tabanındaki versiyonlarını sunarak bu alandaki ihtiyaca karşılık vermeye çalışmaktadırlar. Super Mario, 90 Tank, Contra ve akla gelebilecek birçok efsane oyunun tarayıcılarda oynanabilir versiyonları üretilerek, kişilerin tekrar eski yıllara dönerek güzel günleri yâd etmeleri sağlanmaktadır. Sektörde uzun yıllardır hizmet veren kaliteli Friv gibi flash oyun siteleri, bu tür başarılı çalışmaları ara sayfalarından duyurarak insanları haberdar etmekte ve böylece yoğun bir takdir ve beğeni kazanmaktadırlar.



                Friv sitesi, flash oyun sektörünün adeta bir demirbaşı durumundadır. Tarayıcı oyunlarının popüler olmaya henüz başladığı günlerden bu yana yayın hayatında olan adres, bünyesinde bulundurduğu onlarca kaliteli oyun ile kullanıcılara istediklerinden çok daha fazla miktarda eğlence imkânını tamamı ile ücretsiz olarak sunmaktadır. Friv sitesi, yapısı gereği ile benzerlerinden farklı yapıdadır. Tek bir ana sayfa üzerindeki güncel iki yüz elli adet oyundan oluşan adres, bu sayede ziyaretçilerinin sayfalar dolusu ek bilgi ve karışık menüler ile uğraşmadan hızlı biçimde oyuna girebilmesini mümkün kılmaktadır. Oyunların isimleri ve hangi türe ait oldukları da paylaşılmayan bilgiler arasında olmazken, bu durum olumsuzluktan öte kişilerin yeni heyecanlar yaşamasına ön ayak olmaktadır. Friv sitesinin sahip olduğu ün doğrultusunda karşılaşacağı oyunların her birinin dünya genelinde başarı sağlamış ve eğlence düzeyi yüksek isimlerde olduğunun bilincinde olan ziyaretçiler, gözleri kapalı biçimde nu keyifli uygulamalara adım atmaktadırlar. Adresin oyun sektöründe ne denli başarılı bir noktaya sahip olduğu kendinden esinlenerek yayın hayatına başlayan ve kazandığı ön popülerlik sayesinde başarılı noktalara gelen Friv 7 gibi siteler tarafından da kanıtlanmaktadır.
                Friv 7, referans aldığı başarı ve kaliteyi aynı düzeyde devam ettiren bir adres olsa da, tasarım yönüyle tamamen farklıdır. Klasik flash oyun sitesi tasarımının bir benzerinin kullanıldığı adreste farklı uygulama türleri kategori yöntemi ile birbirinden ayrılmış ve oyuncuların kısa sürede istedikleri türde içeriğe ulaşmaları mümkün kılınmıştır. Friv 7 bünyesinde bulunan aksiyon, spor, macera ve yarış oyunlarına ek olarak farklı cinsiyet ve yaş gruplarına özel arşivlenmiş binlerce farlı uygulama, kullanılmaya hazır halde beklemektedir. Arzu eden tüm misafirler yalnızca saniyeler içerisinde diledikleri türdeki oyuna erişerek keyifli vakit geçirmeye başlayabilmektedirler.




                Friv gibi oyun sitelerinin bu denli talep almasındaki en önemli nedenlerden birisi şüphesiz kişilerin kolay ve ücretsiz eğlence yollarına olan sevgi ve istekleridir. Profesyonel oyun piyasasının kimi zaman yüzlerce liraya varan ürünlerini satın almak istemeyip aynı zamanda korsan ürün kullanımına da karşı olan kişiler, bu tarz ekonomik ve basit oyun oynama yöntemleri ile eğlence isteklerini tatmin etme imkânı bulmaktadırlar. Sizler de Friv 7 gibi başarılı adresleri ziyaret ederek zahmetsiz oyun keyfini tatmaya başlayabilirsiniz. Her türden tarayıcının desteklenmesi ve en düşük internet bağlantı hızlarında bile efektif oyun oynanabilmesi, flash tabanındaki ürünlerin popülerliğini uzun süre devam ettirecek gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder