friv

14 Kasım 2013 Perşembe

Friv Oyunlar ve Pasta Yapma Oyunu

Hayatın bizlere kattığı yeniliklerden birisi de; internettir. İnternetin varlığı sayesinde, insanlar aradıklarını çok daha kolay bulabilmekte, eskisine göre kendilerini çok daha kolay geliştirebilmekte, daha ucuza daha kaliteli ürünler satın alabilmekte, çocuklarına verdikleri eğitim türlerini geliştirebilmekte ve seçeneklendirmektedir. İnternetin faydalarından yararlanmayı bilen insanlar, özellikle çocuklarını doğru yönlendirerek, onların çok daha hızlı gelişmelerini sağlamakta ve beyin gelişimlerine katkıda bulunmaktadırlar. Eskiden yalnızca okulda eğitim öğretim verilir mantığı varken, şimdilerde hayatın her anında insan öğrenmeye açıktır ve öğrenmelidir mantığı bulunmaktadır. Anne ve babalar da bu mantıkta ilerleyerek, çocuklarına evlerinde oyun oynarken dahi eğitim verme amacını gütmektedirler.


                Çocukların oyun oynayarak eğitim alması artık çok kolay. İnternet üzerinde eğitici unsurları barındıran oyun çeşitlerinin bulunduğu friv oyunlarda, çocuklar eğlenerek öğrenirken, anne ve babalar da bu durumdan haz duymaktadırlar. Bu oyunlara göz attığımızda, giydirme, refleks geliştiren yarış oyunları, dikkat geliştiren balon patlatma oyunlar ve matematiksel zekayı geliştiren birçok oyun friv oyun kategorisinde bulunmaktadır. Bu oyunların içerisinde henüz yararın bahsetmediğimiz ve çocuklar için çok yararlı bir oyun daha bulunmaktadır. Bu oyun; pasta yapma oyunudur. Pasta yapma oyunu oynayan çocuklar, daha hızlı hareket etmeyi öğrenmektedirler. Malzemelerin takibini yaparak düşünme yetilerini geliştiren çocuklar, bu keyifli oyunu oynarken, çok mutlu olmaktadırlar. Bu durum da psikolojilerine olumlu etkiler yaratmaktadır. Pasta yapma oyunu sayesinde, çocuklar aynı zamanda renk kavramını iyice öğrenmekte ve renklerin isimlerini eğlenerek kavramaktadırlar. Bu oyun, friv oyunlar arasında küçük yaş grubu çocukların en fazla tercih ettiği oyunlar arasında bulunmaktadır.



                Friv oyunlardan, pasta yapma oyununu çocuklarınıza oynatarak, onların gelişimlerine büyük katkı sağlayabilir ve onların mutlu vakit geçirmelerine yardımcı olabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder